Glutenfrie, fyldige brownies

Glutenfrie, fyldige brownies

Disse browniesene skikkelig amerikanske og er inspirert av en kafè i Brooklyn. Himmelsk!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

230 g

smør

500 g

sukker

4 stk

Store egg

150 g

Ekte kakao

1 ts

salt

1 ts

Espresso kaffepulver

1 ss

Vaniljeekstrakt

250 g

Sjokoladeknapper eller hakket sjokolade

Slik gjør du det:

Sett ovnen på180 C.
Smelt smør på lav varme i en kjele. Når det er smeltet tilsettes sukker. Rør i det til du ser at sukkeret nesten er oppløst, ca 30 sekunder.
Hell røren over i en stor bolle og la dette avkjøles 2-3 minutter.
Tilsett eggene og vaniljeekstrakt, rør det inn, men rør så lite som mulig.
Sikt sammen kakao, bakepulver, salt og espresso kaffepulver (sistnevnte kan utelates) og tilsett dette også i bollen.
Tilsett såhakket sjokolade eller sjokoladeknapper, rør den forsiktig inn i røra med en slikkepott.
Kleen form på 20 x 40 cm med bakepapir og hell røren i den.
Sett kaken i den forvarmede ovneni cirka 30 minutter.
Avkjøles helt og sett den deretter i kjøleskapet i minst 5 timer, eller helst over natten for å få den optimale smaken og konsistensen.
Skjær i passende biter og nyt.