Gulrotkake uten melk og gluten

Gulrotkake uten melk og gluten

Gulrotkake er utrolig godt, og du vet den syrlige gode ostekremen? Den får du til uten meieriprodukter også - tro det eller ei! Denne kaken har jeg servert i bryllup, barndåper, morsdag og andre mer eller mindre merkverdige dager. En slager her i huset. Ønsker du et annet utseende på kaka kan du lett pimpe den med litt konditorfarge i ostekremen. Merk sa at du må sjekke ingrediensene på denne først - det samme gjelder kakestrø.

Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
90 minutter
Bakverk

Ingredienser

Kakebunn

3 stk

egg

3.5 dl

sukker

0.5 ts

salt

4 dl

Schär bread mix

4 dl

Finrevne gulrøtter

2.5 dl

rapsolje

Ostekrem

250 g

melis

1 pk

Tofutti Creamy Spread Original Smøreost

Slik gjør du det:

Kakebunn
Rasp gulrøtter i en bolle.Visp egg og sukker luftig. Bland i alt det tørre og ha i finrevne gulerøtter samt olje/smeltet margarin. Bland godt.Ha deigen i en godt smurt rund kakeform. Stekes i 200 C i ca 30-40 min (sjekk med en kniv e.l om kaken er stekt).
Ostekrem
Kjør siktet melis og myk margarin i terninger i kjøkkenaskin til du har lys smørkrem. Ha i smøreosten og vaniljesukker og bland godt.Avkjøl kaken på benken og løsne kaken fra formen. Fordel rikelig med ostekrem på hele kaken. Du kan også dele kaken i flere lag og ha ostekrem inni kaken - det er nok fyll til det.