Gulrotkake

Denne oppskriten på deilig gulrotkake har vi fått fra Hjemmet, og den er sååå god! Gulrotkake lages tradisjonelt med kremost-topping, men her er en ny variant med melisglasur, for å gjøre kaken litt mindre mektig.

Du trenger en form på 20 x 30 cm, og kaken tar 35 min å lage før den skal steke i 25-30 minutter. Fort gjort, med andre ord!

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Oslo 20170403 Sommerkaker uke 22-2017 Laget av Anita Bakker. *** Local Caption *** Oslo 20170403 Sommerkaker uke 22-2017 Laget av Anita Bakker.

Et lite tips: gulrotkake er egnet til frysing dersom du ikke har på glasur først. Med kake fra fryseren og ny glasur smaker den fersk og god igjen.

Ingredienser
2 store gulrøtter

4 egg

3 dl sukker

100 g smør

4 dl hvetemel

1 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

Melis til glasur

Fremgangsmåte

Rens gulrøtter og riv dem.

Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis.

Smelt smør og la det avkjøle litt.

Rør deretter dette inn i eggedosisen sammen med gulrøttene.

Bland mel, vaniljesukker og bakepulver og sikt det inn i røren.

Rør forsiktig, men godt, og hell deigen til gulrotkaken i langpannen.

Stek kaken midt i ovnen ved 200° i 25–30 min.

Avkjøl kaken.

Ha melisglasur på kaken ved servering.

Kommentarer

Annonse:

Allergivennlig