Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Hei alle sammen.
Dagens fristelse er deilig sjokoladekake i langpanne med sjokoladeglasur på toppen, enkel å lage og kjempegod på smak.
Sjokoladekake med pekannøtter
Del 1:
225 g usaltet smør
60 g kakao
3 ss matolje
225 ml vann
Fremgangsmåte
Smelt smør. Tilsett kakao, matolje og vann, og kok det opp i 30 sekunder.
Avkjøl og sett det til side så lenge.
Del 2:
400 g sukker
220 g mel
1 ts natron
1/4 ts salt
125 ml rømme
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
Bland sukker, mel, natron og salt godt sammen. I en annen bolle blandes rømme, egg og vanilje godt sammen.
Hell alt over i mel- og sukkerblandingen.
Hell det hele i en langpanne, og stek i midten av ovnen på 190 grader i cirka 30 minutter.
Sjokoladeglasur
115 g smør
30 g kakao
75 ml melk
2 ts vaniljeekstrakt
330 g melis
Fremgangsmåte
Smelt smør og tilsett de resterende ingrediensene. La det koke opp, og la det boble 30 sekunder.
Med en gang langpannekaken kommer ut av ovnen heller du det over kaken.
La den stå noen minutter før du drysser over ristede pekannøtter.
Legg 75 gram pekannøtter på et stekebrett, og setter det i en ovn på 180 grader i ca. 20 min. Hakk nøttene i biter og legg dem på toppen av sjokoladeglasuren.
Skjær i passende biter og nyt!
Håper dere ble fristet.
Varme klemmer fra meg til alle dere.