Sjokoladekake med ristede pekannøtter

PicMonkey Collage

Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Hei alle sammen.

Dagens fristelse er deilig sjokoladekake i langpanne med sjokoladeglasur på toppen, enkel å lage og kjempegod på smak.

Sjokoladekake med pekannøtter

Del 1:

225 g usaltet smør

60 g kakao

3 ss matolje

225 ml vann

Fremgangsmåte

Smelt smør. Tilsett kakao, matolje og vann, og kok det opp i 30 sekunder.

Avkjøl og sett det til side så lenge.

E95A1679

Del 2:

400 g sukker

220 g mel

1 ts natron

1/4 ts salt

125 ml rømme

2 egg

1 ts vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

Bland sukker, mel, natron og salt godt sammen. I en annen bolle blandes rømme, egg og vanilje godt sammen.

E95A1683

Hell alt over i mel- og sukkerblandingen.

E95A1689

Hell det hele i en langpanne, og stek i midten av ovnen på 190 grader i cirka 30 minutter.

E95A1710

Sjokoladeglasur

115 g smør

30 g kakao

75 ml melk

2 ts vaniljeekstrakt

330 g melis

Fremgangsmåte

Smelt smør og tilsett de resterende ingrediensene. La det koke opp, og la det boble 30 sekunder.

E95A1711

E95A1713

Med en gang langpannekaken kommer ut av ovnen heller du det over kaken.

E95A1722

La den stå noen minutter før du drysser over ristede pekannøtter.

E95A1730

Legg 75 gram pekannøtter på et stekebrett, og setter det i en ovn på 180 grader i ca. 20 min. Hakk nøttene i biter og legg dem på toppen av sjokoladeglasuren.

E95A1737

Skjær i passende biter og nyt!

E95A1859

Håper dere ble fristet.

Varme klemmer fra meg til alle dere.

E95A1868

Logo2-Manuela-212

Kommentarer

Annonse:

Allergivennlig