Smuldrepai med frosne blåbær

Smuldrepai kan lages med mange ulike smaker, og denne er laget med deilige, frosne blåbær. Blåbær er sunt og godt, og smaker deilig på pai. Kan også lages hele året, for frosne blåbær finnes jo i frysedisken til enhver tid. Serverer du smuldrepaien med hjemmelaget krem av fløte, eller en dæsj kesam til, får du en nydelig og frisk smak.

For å lage paien trenger du en form på ca. 20 x 20 cm, eller en springform 24 cm i diameter.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Smuldrepaien tar til sammen 40 minutter, hvor av 25 av dem er steketid. Den lages med andre ord nesten av seg selv. Perfekt om du er i den velkjente tidsklemma!

Oslo 20170403 Sommerkaker uke 22-2017 Laget av Anita Bakker. *** Local Caption *** Oslo 20170403 Sommerkaker uke 22-2017 Laget av Anita Bakker.

Ingredienser

Pai:

1 ½ dl hvetemel

½ dl havregryn

3 ss sukker

50 g hasselnøtter

100 g mykt smør, mykt

Fyll:

500 g blåbær, frosne

½ dl sukker

Fremgangsmåte

Lag smuldredeien først ved å blande mel, havregryn, sukker og malte eller hakkede hasselnøtter i en bakebolle.

Smuldre deretter i mykt smør. Dette gjør du fint for hånd. Deigen skal bli tørr og smuldrete.

Ha de frosne bærene i en ildfast form. Strø over sukkeret.

Fordel deretter smuldredeigen over bærene.

Stek paien midt i ovnen ved 225 grader i ca. 25 min til paien er gylen på toppen. Server gjerne med kesam, rømme eller is til.

Kommentarer

Annonse:

Allergivennlig