Snickerskake

Er du en snickers-elsker?! Da er denne kaken for deg! Denne snickerskaken blir en lav kake med utrolig mye smak – perfekt balanse mellom salt og søtt.

Du trenger en mellomstor langpanne på ca. 30 x 40 cm. Kaken tar 30 minutter å lage før den skal stekes i 20 minutter.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Oslo 20170403 Sommerkaker uke 22-2017 Laget av Anita Bakker. *** Local Caption *** Oslo 20170403 Sommerkaker uke 22-2017 Laget av Anita Bakker.

Ingredienser

6 eggehviter

Ca. 450 g sukker

2 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

200 g Ritz-kjeks

300 g peanøtter

Sjokoladekrem:

200 g kokesjokolade

100 g smør

100 g melis

6 eggeplommer

Pynt:

Sjokoladesaus fra flaskepeanøtter

Fremgangsmåte
Skill eggene. Pisk eggevitene stive og tilsett sukkeret med vaniljesukkeret litt etter litt.

Kjør Ritz-kjeksen og peanøtter i en blender til ganske fint.

Bland inn bakepulveret i kjekssmulene og tilsett i den stivpiskede eggehviten sammen med peanøttene. Vend forsiktig sammen, til alt er blandet.

Kle en langpanne med bakepapir og bre kakerøren utover. Stekes midt i ovnen på 200° i 15–20 min.

Avkjøl kaken på rist i formen.

Smelt kokesjokoladen på lav varme sammen med smør i terninger.

Blandingen må ikke bli for varm, for da kan sjokoladen korne seg.

Pisk sammen eggeplommer og melis i en annen bolle, og tilsett den smeltede sjokoladeblandingen i en tynn stråle mens du rører hele tiden.

Fordel sjokoladekremen over kakebunnen mens den enda er lunken og sett til avkjøling.

Sprinkle over sjokoladesaus og pynt med peanøtter.

Skjær kaken i passe ruter ved servering.
http://oppskrift.klikk.no/snickerskake/6987/

Kommentarer

Annonse:

Allergivennlig