Amerikanske kulturmelkvafler

Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Hei, alle sammen ♥

Hvorfor ikke servere store amerikanske kulturmelkvafler til frokost til familien?

Disse er fantastisk gode, og det gir en liten luksusfølelse å spise dem. Jeg bruker et amerikansk vaffeljern, og denne oppskrifen gir 8 store vafler, lLager du det med et «vanlig» vaffeljern, blir det nok 12-14 stk.

Hemmeligheten som gjør vaflene fluffy er å vispe eggehvite separert i en annen bolle, og så vende det forsiktig inn i røren. Å ikke røre for mye i blandingen har også mye å si for om de blir luftig.

Du kan tilsette ferske eller frosne blåbær i røren og litt ekstra sitronskall, det er bare så innmari godt.

Server vaflene med fersk frukt som topping, for eksempel banan, bringebær, litt maple sirup og eventuelt litt melis på toppen.

Håper vaflene faller i smak! Se video under for fremgangsmåte.

Store, amerikanske kulturmelkvafler – grunnoppskrift

360 g hvetemel

125 g sukker*

2 ss bakepulver

1 ts salt

600 ml kulturmelk

240 ml rasp- eller solsikkeolje

4 egg, separert

1–2 ts vanilje, valgfri*

Sitronskall fra 1 sitron

Ferske bær: banan, bringebær og maple sirup like før servering,

Sitron- og blåbærvafler

1 porsjon vafler med kulturmelk og vanilje – grunnoppskrift

1 ekstra sitronskall

100-150 g blåbær

Fremgangsmåte

Rør sammen mel, sukker, bakepulver og salt i en middels stor bolle.

Pisk sammen kulturmelk, olje, vanilje og eggeplommene i en annen bolle, og tilsett sitronskall.

Bland det samme med tørre ingredienser.

Visp sammen til en klumpfri røre, ikke visp for mye helt ok med litt klumper

Pisk eggehvitene i en middels stor bolle til du får et hvitt og halvstivt skum.

Bland det forsiktig sammen med de resterende ingrediensene.

Vaffelrøren er klar!

For sitron- eller blåbærvafler

Tilsett blåbær og ekstra sitronskall om ønskelig.

Smelt smør i vaffeljernet (om det trengs, jeg gjør ikke det) og ha i litt vaffelrøre. 

Stek vaflene i varmt jern, med stort vaffeljern tar det ca 2-3 minutter per vaffel. 

 Avkjøl vaflene på rist for å få en sprø overflate.

*Vil du ha mindre søte vafler tilsetter du bare 45 g sukker i denne røren.

For å sette ditt eget preg på disse vaflene kan du tilsette hakkede nøtter eller sjokolade i den ferdige røren, eller bruke appelsinskall i stedet for sitronskall.

Jeg elsker å bruke ekte vanilje. Det er ikke lett å få tak i overalt, og du kan lage det selv, men det det er ganske dyrt. Du kan derfor erstatte det med ca. 1-2 ts vaniljesukker, etter smak.

Kommentarer

Annonse:

Boller og brød