Boller med kokos og sjokolade

delicious

Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Hei, alle sammen!

Dagens fristelser laget jeg i dag etter at jeg hadde spist en bit av en Bounty-sjokolade. Jeg tenkte hvor godt dette måtte være i bolleform, så da ble det disse superdeilige bollene fylt med kokos, sjokolade og litt mer sjokolade…

Her kommer oppskriften.

smellsgood

 

Boller med kokos og sjokolade

1 porsjon briochedeig (se under)

150 g kokos (helst den søte varianten, om du får tak i den i Norge)

3/4 boks med søt kondensert melk

100 g sjokoladeknapper

Begynn med å lage briochedeig, du trenger ikke nødvendigvis å ha den i kjøleskapet over natten, men det blir en bedre deig dersom du gjør det.

Fransk brioche (grunnoppskrift) 24 stk

400 g hvetemel

35 g melkepulver

50 g sukker
¼ ts salt
50 g fersk gjær
½ dl lunkent vann
3 store egg + 1 eggeplomme (eggehviten kan du bruke til å pensle bollene med)
150 g smør

Matfett på sprayboks

Eggehvite, til pensling

Grovt sukker, til dryss

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 ˚C.

Ha alle de tørre ingrediensene i en miksebolle. Rør sammen gjær og vann. Tilsett gjærblandingen i det tørre.

Rør inn egg og smør.

IMG_6245

Elt i ca. 20 minutter og kjør på middels hastighet.

IMG_6288

I begynnelsen kan deigen virke for bløt, men etter 20 minutter blir den helt fin.

IMG_6346

Sett deigen til heving i ca. 45 minutter ved romtemperatur.

IMG_0556

Spray deigen med matfett, dekk med folie og sett den i kjøleskapet i minst 6 timer eller aller helst over natten.

Ta deigen ut av kjøleskapet neste dag og la den nå romtemperatur.

Sett ovnen på 180 grader.

Strø litt mel på bordet, bare litt slik at deigen ikke kleber for mye.

dough

Kjevle ut deigen.

sweetrolls

Bland kokos og kondensert melk godt sammen.

freshcoconut

Spre det over den kjevlede bunnen og dryss over sjokoladeknapper.

sweet

Rull deigen sammen til en pølseform.

brioche

Skjær den så i passende biter.

sweetrolls2

Legg bitene på et bakebrett, husk å ha litt avstand mellom dem.

Stekes i den forvarmede ovnen i ca 15-20 minutter, jeg bruker varmluft her for å få bollene ekstra luftige.

baking

Det lukter fantastisk i kjøkkenet, finnes det noe bedre enn nystekte boller?

smellsgood

De er gode som de er, men liker du sjokolade er det godt å ringle over litt ekstra.

Jeg elsker sjokolade.. sier bare yummy!

chocolate2

Nå håper jeg du ble fristet…

are you tempted

Varme klemmer fra meg til deg.

Love, Manuela

Kommentarer

Annonse:

Boller og brød