Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Hei, alle sammen!
Dagens fristelser laget jeg i dag etter at jeg hadde spist en bit av en Bounty-sjokolade. Jeg tenkte hvor godt dette måtte være i bolleform, så da ble det disse superdeilige bollene fylt med kokos, sjokolade og litt mer sjokolade…
Her kommer oppskriften.
Boller med kokos og sjokolade
1 porsjon briochedeig (se under)
150 g kokos (helst den søte varianten, om du får tak i den i Norge)
3/4 boks med søt kondensert melk
100 g sjokoladeknapper
Begynn med å lage briochedeig, du trenger ikke nødvendigvis å ha den i kjøleskapet over natten, men det blir en bedre deig dersom du gjør det.
Fransk brioche (grunnoppskrift) 24 stk
400 g hvetemel
35 g melkepulver
Matfett på sprayboks
Eggehvite, til pensling
Grovt sukker, til dryss
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 180 ˚C.
Ha alle de tørre ingrediensene i en miksebolle. Rør sammen gjær og vann. Tilsett gjærblandingen i det tørre.
Rør inn egg og smør.
Elt i ca. 20 minutter og kjør på middels hastighet.
I begynnelsen kan deigen virke for bløt, men etter 20 minutter blir den helt fin.
Sett deigen til heving i ca. 45 minutter ved romtemperatur.
Spray deigen med matfett, dekk med folie og sett den i kjøleskapet i minst 6 timer eller aller helst over natten.
Ta deigen ut av kjøleskapet neste dag og la den nå romtemperatur.
Sett ovnen på 180 grader.
Strø litt mel på bordet, bare litt slik at deigen ikke kleber for mye.
Kjevle ut deigen.
Bland kokos og kondensert melk godt sammen.
Spre det over den kjevlede bunnen og dryss over sjokoladeknapper.
Rull deigen sammen til en pølseform.
Skjær den så i passende biter.
Legg bitene på et bakebrett, husk å ha litt avstand mellom dem.
Stekes i den forvarmede ovnen i ca 15-20 minutter, jeg bruker varmluft her for å få bollene ekstra luftige.
Det lukter fantastisk i kjøkkenet, finnes det noe bedre enn nystekte boller?
De er gode som de er, men liker du sjokolade er det godt å ringle over litt ekstra.
Jeg elsker sjokolade.. sier bare yummy!
Nå håper jeg du ble fristet…
Varme klemmer fra meg til deg.
Love, Manuela