Emils rugbrød

Emils rugbrød

Dette brødet stammer fra vår trofaste Hjemmet-leser Alf Emil Pedersen (78).

Oppskrift av: Camilla Agerup

Ingredienser

75 g

gjær

1.2 l

vann

1 ss

Mørk sirup

2 ss

Matolje

1 ss

karve

1 ts

timian

1 ss

kanel

800 g

Grov sammalt rug

400 g

Grov sammalt hvete

500 g

Fin sammalt hvete

500 g

hvetemel

2 ss

sukker

2 ts

salt

0.5 dl

linfrø

Slik gjør du det:

Rør gjæren ut i lunkent vann, tilsett sirup, olje og alle krydderne. Ha i resten av melet, sukker, salt og frøene, men spar litt hvetemel til utbaking. Elt deigen godt. La deigen heve i minst en time.
Del deigen i tre og form til avlange brød. Legg hvert brød i brødform og la brødene heve i 45 min.
Stekes på nederste rille ved 225 C i 45-50 min.
Avkjøles på rist.