Flettet jordbærlengde

Flettet jordbærlengde

Søt gjærbakst rett fra ovnen er helt vidunderlig og noe av det beste vi kan servere.

Oppskrift av: Kristin Jøtun

Ingredienser

75 g

smør

3 dl

melk

1 dl

sukker

1 krm

salt

1 ss

Ferskere bakst (toppet)

1 ss

Luftigere bakst (toppet)

Fyll:

Pensling:

1 stk

egg

Pynt:

Melis, eggehvite og jordbær

Slik gjør du det:

Smelt smør og hell i lun­ken melk.
Smuld­re gjæ­ren i en bol­le og løs opp gjæ­ren med væs­ken.
Til­sett suk­ker, salt, eg­ge­plom­me, fers­ke­re bakst og luf­ti­ge­re bakst. Bland godt.
Ar­beid så mye mel med ma­skin eller for hånd at dei­gen blir blank og slip­per bol­len.
Dekk den til og la den heve ca. 30 min.
Ar­beid dei­gen på nytt på bakebordet. Del den sto­re deig­bi­ten i tre like sto­re em­ner. Trill ut til leng­der på ca. 30 cm og kjev­le dem fla­te. Legg på en stri­pe med jord­bær­syl­te­tøy og rull sammen. Gjør det med alle tre leng­de­ne. Bind dem sammen på top­pen og flett dem sammen som en flet­te.
Legg flet­ten på ba­ke­pa­pir­kledd ste­ke­pla­te. Hev leng­den til­dek­ket, ca. 20 min. Pens­le godt med egg og dryss på per­le­suk­ker. Pynt med fris­ke jord­bær på top­pen.
Tips: Server gjerne sommerens søteste jordbær til denne!