Fluffy Fastelavensboller med Mascarponekrem!

Fluffy Fastelavensboller med Mascarponekrem!

Disse bollene er en slags kryssning mellom vanlige hveteboller og fransk brioche-deig, og det du ender opp med da er et utrolig luftig bakverk med sprø skorpe og myk innside. Fyll dem med kremfløte og syltetøy, eller lek deg med mascarpone, sjokolade og pasjonsfrukt! Denne oppskriften er nok til ca. 20 små boller.

Oppskrift av: Marie H. Roald

Ingredienser

Bolledeig

470 g

hvetemel

0.25 ts

salt

1 ts

kanel

0.5 ts

kardemomme

85 g

Usaltet smør

1 stk

Egg, str. L

2 dl

kefir

1 ts

Vaniljepulver

Mascarponekrem

50 g

Hvitt sukker

1 ts

Vaniljepulver

Slik gjør du det:

Bolledeig

I en stor bolle blander du sammen mel, tørrgjær, salt, kanel og kardemomme, og setter til side.
Smelt smøret over lav varme og avkjøl i 5-10 minutter.
I en annen bolle pisker du sammen egget, eggeplommene, kefiren, vaniljen og det smeltede smøret.
Ha eggeblandingen over i melblandingen og elt godt sammen. Jeg brukte en kjøkkenmaskin med eltekrok og lot den gå i ca. 3-4 minutter.
Når deigen er godt blandet sammen, ikke for tørr, ikke for klissete, så dekker du bollen med plastfilm og lar den heve på et lunt sted, i ca. 2 timer, eller til den er nesten dobbel størrelse. Det er lite gjær i denne oppskriften så den hever sent.
Ha muffinsformer av papir i et muffinsbrett og lag små emner, på størrelse med en goldfball. Ha et emne i hver form, pensle med vann og dekk formen med plastfilm. La etterheve ca. 1 time. Bollene vil bli dobbelt så store.
Pensle bollene med eggehvite og stek på 175 grader i ca, 15 minutter. Pass på, denne deigen går fort fra perfekt stekt til overstekt. I min ovn tok det nøyaktig 15 minutter å få dem perfekt stekt.
Avkjøl på rist.
Jeg synes de er best samme dag som de stekes, men de kan oppbevar i sandwichpose på kjøkkenbenken noen dager.
Disse bollene kan også lett fryses ned og tines i microbølgeovn.

Mascarponekrem

Ha romtemperert mascarpone i en stor bolle, og miks den glatt.
Tilsett kremfløte, sukker og vanilje, og pisk til en klumpfri krem.
Oppbevar i kjøleskap.