Glutenfrie baguetter

Glutenfrie baguetter

Sprø glutenfrie baguetter du slenger sammen i en fei! Merk at mengde mel ikke er angitt, da det er viktig at du kjenner om deigen har blitt fast nok heller en at du bruker en gitt mengde mel!

Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan

Ingredienser

1 porsjon

Forsats

5 dl

vann

0.5 ss

honning

0.25 pk

tørrgjær

Hovedsats

2 dæsj

Schar Bread Mix

1 dæsj

Glutenfritt havremel

2 ss

olje

Slik gjør du det:

Bland vann, gjær, honning og fiberhusk. Legg på lokk og la det stå i 5-10 minutter.
Ha så over lyst mel til du fåt en tykk grøt. Hell så over havremel til du får en seig deig. Ha deretter over lys melmix igjen til deigen er fast og fin. Ha over litt olje og jobb med deigen til den er fast og lett formbar. Den skal ikke være blaut!
Sett bakebollen i varm vann med lokk over og la den heve i ca 1 time.
Sett en jerngryte på nederste rille i stekeovnen og sett ovnen på 245-250 grader.
Del deigen i 3 like store pølser, tvinn dem, snurr dem – form 3 like store pølser og legg dem i baguettbrettet. Skjær gjerne noen striper i deigen.
Når ovnen er varm heller du 1 liter vann ned i den varme jerngryta. Sett så brettet på rist over jerngryta og stek i ca 20 minutter (varmluft).
Du får skikkelig sprøe og gode baguetter som holder seg godt. Mine holdt i 3 dager uten brødrister!