Grovt brød
Det er ikke bare kaker og annen søt bakst som dukker opp på kjøkkenet mitt. Jeg baker også brød av den grove typen.
Oppskrift av: Tove Holter
Ingredienser
5 stk
egg1 beger
creme fraiche0.5 dl
olivenolje, extra virgin50 g
Honning, Akasie1.5 ss
bakepulver0.5 ts
salt50 g
Linfrø, knuste50 g
sesamfrø50 g
solsikkekjerner50 g
Mandler, hakkede100 g
Hasselnøtter, hakkede50 g
Kruskakli (glutenfri fiberhusk for glutenfritt alternativ)150 g
Havregryn (glutenfrie for glutenfritt alternativ)Slik gjør du det:
2 grove og gode brød bakt i former med størrelsen 11 x 20 cm.
Hakk mandler og hasselnøtter godt.
Bland egg, creme fraiche, honning og olivenolje. Bland det tørre. Bland deretter alt godt sammen.
Smør eller kle formene med bakepapir (det holder med noen strimler).
Stekes nederst i ovnen på 180 grader i 50 – 60 minutter.