Honningboller

PicMonkey Collage

Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Hei, alle sammen!

Dagens fristelse er sweet honey rolls – søte honningboller, superdeilige med syltetøy på – og med en herlig kopp te eller et glass melk ved siden av.

De er bakt med honning, og er også penslet med søt honning før de settes i ovnen.

Så myke og bare fantastisk gode, og så er de så enkle å lage.

111

Honningboller (12–15 stk)

50 g fersk gjær

 

2 ½ dl lunkent vann

 

400 g hvetemel

 

85 g honning

 

1 ts salt

 

1 egg

Til pensling

15 g smør

 

1 ss honning
Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200 ˚C.

Løs opp gjæren i lunkent vann. Ha hvetemel, honning, salt og egg i en mikserbolle.

IMG_9511

Tilsett gjærblandingen og elt deigen i minst 15 minutter.

IMG_9512

IMG_9516

Deigen er ekstremt klebrig, men den skal være slik, så ikke bli fristet til å tilsette mer mel.

Skulle det være nødvendig å tilsette mer mel, så gjør det etter at deigen er ferdig hevet.

IMG_9527

Dekk bollen med klede. Sett deigen til heving et lunt sted i 30–40 minutter.

IMG_9533

IMG_9534

Dryss litt mel på bakebordet.

IMG_9581

Ta ut deigen og del den i 12–15 like store emner. Jeg bruker vekt til dette.

IMG_9585

Dekk en stekeplate eller to med bakepapir og fordel bollene på platen(e).

Sett dem til heving i ytterligere 10 minutter.

IMG_9591

Smelt smøret og tilsett honningen. Pensle bollene med blandingen.

IMG_9596

Stek bollene på midterste rille i 10–13 minutter. Steketiden avhenger av hva slags ovn du har.

Pensle med smør- og honningblandingen nok en gang.

IMG_9608

Så er det bare å nyte disse fantastiske honningbollene.

02

Håper dere ble fristet.

Varme klemmer fra meg til deg.

Love, Manuela

IMG_9812

Kommentarer

Annonse:

Boller og brød