Ingers rugbrød

Alle har vel hørt om det kjente «Ingers rugbrød»? Vel, vi har fått låne oppskrift på nettopp dette brødet fra ukebladet Hjemmet. Nå kan du bake det selv!

Ingers rugbrød får magen til å jobbe, og du blir garantert mett. Ha magert pålegg på brødet og vær litt moderat når det gjelder mengde. Bruk salat, agurk og tomat – det gir en ekstra god smak.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Av denne oppskriften får du 3 brød á 2-litersformer.

Ingredienser

1,3 kg fin sammalt hvete

200 g fin sammalt rug

200 g helkorn hvete

75 g gjær

2 strøkne ts salt

9 dl kruskakli

1 dl linfrø

1 dl solsikkekjerner

1,8-2 liter vann (ev. 1 liter skummelt melk, søt eller sur og 1 liter vann)

Fremgangsmåte

Blant alt det tørre, løs gjæren opp i litt av væsken og arbeid deigen godt.

Deigen skal være løs.

Forhev deigen i 1 time, slå deigen ned igjen og etterhev ytteligere 30 min.

Deigen slås ned igjen og helles/spas opp i smurte former.

Kan etterheves, men ikke lenger enn til at deigen har gått opp kant i kant med formen (ellers blir det lett hul skorpe).

Sett brødene inn i varm ovn.

La steke ved 220 grader (200 på varmluft) i underkant av 1 time.

Kommentarer

Annonse:

Boller og brød