Hopp til hovedinnhold
Jessenkake

Jessenkake

Denne oppskriften gir 2 store brød, eller 4 små. Smaker som julekake med en liten vri. Den er god til alt av julens pålegg, både til søtt og salt. Server den gjerne istedenfor brød til julelunsjen.

Oppskrift av: Lev Landlig

Ingredienser

1 l

vann

2 pk

gjær

0.5 kg

Grov rug

300 g

Grov hvete

1 kg

Hvetemel (ikke bruk alt, det er for mye)

0.5 dl

soyaolje

1 ts

salt

1.5 ts

pepper

Slik gjør du det:

Vann, gjær, krydder, salt, olje og sirup blandes godt. Rør i grov rug og grov hvete, og litt hvetemel til en grøtaktig blanding. Heves til dobbel størrelse.
Arbeid så inn resten av melet til du har en løs deig. Heves til dobbel størrelse
Arbeid så inn mer hvetemel til du har en fin deig, og form to runde brød på en plate. Heves 15–20 min. på bakeplate med plast over. Pensles med lunkent vann.
Stekes på 250 g til kaka har fått en
fin brunfarge, 10 min. ca. Skru så ned til 200 g og stek videre, så samlet steketid blir ca. 40–45 min.