Eplehorn

Eplehorn

Fyll hornene med deilig eplemos.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

200 g

smør

450 g

Hvetemel, ca. mengde

1 dl

sukker

2 dl

kefir

0.5 dl

melk

25 g

gjær

1 stk

egg

2 dl

eplemos

Slik gjør du det:

Smuldre smøret i melet. Tilsett sukker.
Varm opp melken til den er lunken.
Løs opp gjæren i den lunkne melken og bland i egg. Bland alt sammen og elt til en jevn deig. Tilsett mer mel om nødvendig.
La den heve til dobbel størrelse, ca. 45 min.
Ha deigen på et melet bakebord og del den i 2 like store emner.
Kjevle ut hvert emne til en rund leiv og del hver leiv i 8 trekanter.
Legg en spiseskje eplesyltetøy midt på hver spiss og dryss på litt kanel.
Rull sammen og form til horn og legg dem på en bakepapirkledd stekeplate.
La hornene etterheve i ca. 30 min. Pensle med sammenvispet egg og dryss med perlesukker.
Stek midt i ovnen ved 200° i 12–15 min.