Fougasse

Fougasse

Du kan glede til deg å bake dette brødet.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
180 minutter
Bakverk

Ingredienser

4 porsjoner

500 g

hvetemel

10 g

salt

2.5 dl

vann

Slik gjør du det:

Bland sammen mel, salt, gjær, vann og olivenolje. Kna det til en smidig deig.
Sett det til heving på et lunt sted i en drøy time.
Kna deigen igjen og kjevle den flat. Form den som et stort blad. Skjær ut striper i deigen(se bilde) og trekk dem litt fra hverandre. Dekk til og la deigen heve ytterligere en times tid. 
Stek fougasse på 250 grader (veldig varm ovn) i omtrent 15 minutter.

Tips om fougasse

Om du vil ha en mer gyllen overflate kan du pensle med et pisket egg.
Akkurat som en focaccia kan deigen fylles med soltørkede tomater, oliven, hvitløk, rosmarin eller andre urter, bacon, chorizo og så videre.

Kanskje disse også frister?