Oreoboller
Det er for lengst slutt på bare to alternativer på bollefronten.
Oppskrift av: Tove Holter
Ingredienser
2 pk
Oreokjeks, knuste1100 g
mel1 pk
tørrgjær1 ss
Luftigere bakst (kan droppes)200 g
sukker3 ts
vaniljesukker2 ts
kardemomme200 g
Smeltet smør6.5 dl
fingervarm melk2 stk
egg1 stk
egg til penslingSlik gjør du det:
Med denne oppskriften ble det 26 boller
Bland alt det tørre først. Ha deretter det smeltede smøret, den lunkne melken og to egg i det tørre. Vær obs på at deigen blir bløt.
Sett deigen til heving i ca 1 time. Vent med å ha den knustekjeksen i deigen til den er ferdighevet. Jeg brukte 1 egg til pensling og litt mel når jeg knadde kjeksen inn i deigen etter hevingen. Bollene ble stekt på 220 grader i ca 15 minutter.