Plommebolle

Plommebolle

Lekker gjærbakst med kardemomme og plommer! Bollekaken stekes i rund form og ser flott ut på kakebordet.

Oppskrift av: Camilla Agerup

Ingredienser

25 g

gjær

2 dl

melk

50 g

smør

4 ss

sukker

0.5 ts

salt

Fyll

75 g

smør

0.5 ss

kardemomme

1 dl

sukker

5 stk

plommer

Glasur

2 dl

melis

1 ss

vann

Slik gjør du det:

Løs opp gjæren i lunken melk. Tilsett smeltet smør, sukker, salt og kardemomme. Rør inn alt hvetemelet. Dekkbollen med plast og la deigen heve i 30 min.
Kle en springform 24 cm i diameter medbakepapir. Ha deigen opp i formen.
Rør sammen smøret, kardemomme og sukker. Del plommene i to ogfjern steinene. Bruk fingrene til å lage fordypninger i deigen og fyll hullene med smørfyllet og plommene. Strø over mandelflak og stek bollekaken i nedre del av ovnen ved 190 grader i ca. 30-40 min. Avkjøl på rist før kaken tas ut av formen.
Rør sammen melis og vann.Ringle glasuren over plommebollen like før servering.