Rundstykker med valnøtter og hasselnøtter

PicMonkey Collage

Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Hei alle sammen.

Jeg elsker å spise hjemmebakte rundstykker eller brød, så i dag lagde jeg disse deilige rundstykkene med valnøtter og hasselnøtter.

De smaker fantastisk med syltetøy eller brunost, og det knaser etter hver bit på grunn av nøttene. Jeg bare digger disse rundstykkene.

E95A3017

Her er oppskriften, enjoy!

Rundstykker med valnøtter og hasselnøtter

50 g fersk gjær

2 ts honning

4 dl kulturmelk

2 ss usaltet smør

150 g valnøtter

150 g hasselnøtter

500 g hvetemel special eller vanlig hvetemel

1 ts salt

1 ss sukker

1 dl sesamfrø

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200°C.

Grovhakk valnøtter og hasselnøtter.

E95A2807

Smelt smør og bland det med melken. Rør gjæren ut i den lunkne melkeblandingen.

Tilsett salt, sukker, mel, honning, nøtter og sesamfrø og elt til alt er godt blandet, og deigen er jevn og smidig. Dette tar ca 10 minutter.

La deigen heve til dobbel størrelse.

PicMonkey Collage

Lag cirka 25 rundstykker av deigen, sett dem utover bakepapirkledde stekebrett og la dem etterheve på et lunt sted ca. 20 minutter.

Pensle med sammenvispet egg og stek rundstykkene på nederste rille i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

E95A3006

Åh, det er bare så digg å være hjemme igjen, og spise hjemmebakte rundstykker sammen med familien.

E95A3041

Håper dere ble fristet å teste disse, knasende og så gode.

Rundstykkene kan fryses og holder seg ellers gode i 2-3 dager hvis de er godt pakket inn.

Varme klemmer fra meg.

Love, Manuela

Kommentarer

Annonse:

Boller og brød