Sjokoladeboller

Sjokoladeboller

Disse blir borte før du vet ordet av det...

Oppskrift av: Kristin Jøtun

Ingredienser

500 g

hvetemel

100 g

sukker

0.5 ts

salt

0.5 ts

kardemomme

0.5 ts

bakepulver

100 g

smør

3.5 dl

melk

50 g

gjær

Fyll

1 pl

Stor melkesjokolade

Pensling

1 stk

egg

Pynt

1 dæsj

Meli

1 dæsj

kakao

1 stk

eggehvite

1 dæsj

Hjerter

Slik gjør du det:

Bland halvparten av melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver.
Smuldre smøret i melblandingen.
Rør gjæren ut i lunken melk og tilsett melblandingen.
Rør inn mer mel til deigen slipper bakebollen og er passe fast.
Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
Trill ut lange pøler og del opp emner. Trill bollene runde og glatte.
Del opp sjokoladen i biter, eller bruk ferdige små biter.
Plasser noen biter inn i hver bolle.
Etterhev under plast i ca. 20 min.
Pensle med egg og stek bollene i ovnen på nederste rille ved 225° i ca. 15 min.
Avkjøles på rist.
Bland sammen melis, kakao og eggehvite. Smør det på bollene og pynt med hjerter på toppen.