Barndommens eplekake

Barndommens eplekake

Barndommens eplekake har ikke akkurat bleknet med årene. Alltid like god!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

4 stk

epler

3 stk

egg

2.5 dl

sukker

1 dl

melk

1 ss

sukker

Slik gjør du det:

Skrell ep­le­ne og del dem i ski­ver. Legg dem i litt vann med noen drå­per sit­ron­saft; da blir de ikke så fort bru­ne. Pisk egge­do­sis av egg og suk­ker.
Bland sammen smel­tet smør og melk og bland det for­sik­tig inn i eg­ge­do­si­sen.
Sikt sammen hve­te­mel og ba­ke­pul­ver og rør det inn i kake­rø­ren.
Smør en spring­form, ca. 24 cm, og hell i kake­rø­ren.
Legg over ep­le­ski­ver (tørk av van­net med kjøk­ken­pa­pir), og dryss på suk­ker og ka­nel.
Stek ka­ken midt i ov­nen ved 200° i ca. 40 min. Av­kjøl på rist.
Ser­ver ka­ken med vis­pet krem eller is.
Oppskriften gir ca. 10-12 biter.