Blåbærcookie

Blåbærcookie

Blåbær i cookies, blåbærkjeks, småkake med blåbær - kjært barn har mange navn...

Oppskrift av: Tove Holter

Ingredienser

100 g

Romtemperert smør

200 g

Brun farin

2 stk

egg

150 g

mel

50 g

Lettkokte havregryn

100 g

Hvit kokesjokolade

180 g

Frosne blåbær

Slik gjør du det:

Oppskrift på 25 cookies i varierte størrelser
Pisk romtemperert smør, brun farin og eggeplommer godt. Pisk deretter inn eggehvitene og pisk det godt. Tilsett melet, havregrynene og bakepulveret. Rør inn sjokoladebitene (som du har delt i biter; jeg delte en rute i 5 x 6 biter) før den frosne blåbæra, for deigen stivner ganske raskt etter at du har rørt inn disse. Jeg brukte 220 g frosne blåbær. Det ble ganske mye, og noen av cookiesene ble litt mykere enn andre. Har derfor redusert litt av mengden i oppskriften.
Reduser mengden sukker om du ikke ønsker dem så søte. Den hvite sjokoladen hjelper til på søtsmaken. Eller du kan droppe den hvite sjokoladen. Du bestemmer.
Stekes på et bakepapirkledd stekebrett midt i ovnen på 170 grader i ca. 18 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på cookiesen og ovnen din. Prøvestek en cookie først. De er myke når de tas ut av ovnen.
Steker du de på 180 grader (som også er mulig), må du redusere stektiden.