Blåbærrullekake med vaniljekrem

Blåbærrullekake med vaniljekrem

Dette er en deilig og sommerlig rullekake med smak av blåbær, mandler og vaniljekrem!

Oppskrift av: Kristine Ilstad
90 minutter
Kake

Ingredienser

Mandelkake

3 stk

egg

1.5 dl

sukker

50 g

mandler

0.5 ts

bakepulver

Fyll

Pynt

1 ss

melis

Slik gjør du det:

Pisk egg og sukker til tykk og lys eggedosis. Mal mandlene (bruk helst mandelkvern for å få mandlene helt finmalte). Sikt mel og bakepulver. Bland melet med de malte mandlene. Vend dette forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet.
Hell deigeni en bakepapirkledd, stor langpanne (ca 30x40 cm) og stryk deigen jevnt utover. Stek kaken midt i ovnen ved 225°C i 6-8 min.
Legg imens et kjøkkenhånkle på bordet som du strør med litt sukker.
Ta kaken ut av ovnen og hvelv den straks over på kjøkkenhånklet. Fjern forsiktig bakepapiret. Avkjøl kaken med den varme langpannen over til den er helt kald.
Smør vaniljekremen over denavkjølte kaken. Legg på blåbær. Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og flytt rullekaken forsiktig over på et passende kakefat.
Sikt melis overrullekaken og pynt gjerne fatet med ekstra blåbær.