Bløtkaken blir best med tre triks

Foto: Erik Hannemann

Foto: Erik Hannemann

Det er ikke vanskelig å lage bløtkake. For meg er det noen kakebakeregler som gjør bløtkaka super.

1) Bak ditt eget sukkerbrød

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

2) Lag vaniljekrem (med denne oppskriften)

3) Bruk friske bær

Eller så kan du gjøre som jeg gjør noen ganger når jeg har dårlig tid – droppe alle de gode rådene og kjøpe deg ut av problemene:

1) Ferdig sukkerbrød

2) Ferdig vaniljekrem

3) Bruke syltetøy

Bløtkaka di blir slett ikke like godt. Men bløtkake er litt som sex og pizza: Selv om det er dårlig, så er det ikke så verst likevel.

Det som slår meg, når vi nå går inn i kakesesongen, er at kakene ofte er så digre. Og så fikk jeg en ide. Hva med å lage en litt mindre en? Men, like høy?

En av de tingene jeg ville få til var å lage en stabil krem. Så derfor pisket jeg inn en god posjon kremost sammen med kremen. Og så hadde også i litt vaniljekrem, men ikke for mye ettersom jeg var redd den skulle bli for vinglete og geléaktig.

Når det var gjort var det bare å sette i gang.

Jeg begynte med å stikke ut ringer av kakebunnen:

blotkake1

Foto: Erik Hannemann

Og så var det å legge på noe. For eksempel litt appelsinmarmelade:

blotkake2

Foto: Erik Hannemann

Så legger jeg på en god porsjon krem:

blotkake3

Foto: Erik Hannemann

Bløtkaka får et lag til.

blotkake4

Foto: Erik Hannemann

Så fortsetter du til du sier deg fornøyd med kaken. Jeg har lagt på jordbærsyltetøyet i det øverste laget, for variasjonens skyld. Du kan selvfølgelig velge akkurat det fyllet du ønsker.

Foto: Erik Hannemann

Foto: Erik Hannemann

Kommentarer

Annonse:

Kaker