Appelsinkake

Appelsinkake

Denne myke kaken har en frisk smak av appelsin.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

400 g

sukker

4 stk

egg

1 dl

melk

0.5 dl

appelsinjuice eller presset appelsin

1 stk

appelsin, skallet av

320 g

hvetemel

50 g

hakket mørk sjokolade

TOPPING

125 g

smør

4 dl

melis

100 g

Hvit kokesjokolade

1 stk

appelsin, skallet av

Slik gjør du det:

Rør sukker og smør til hvitt og porøst. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg.
Tilsett væsken og appelsinskallet vekselvis med hvetemel som er tilsatt bakepulver og vaniljesukker.
Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen.
Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i 35 min.
Ta ut kaken når den er gjennomstekt og dryss over varm sjokolade mens kaken er varm.
Glasur: Rør smør, melis, vaniljesukker og appelsinsaft mykt og luftig.
Smelt sjokoladen i vannbad og rør den inn i glasuren sammen med appelsinskall.
Pynt kaken med appelsinskiver før servering.