Fromasjkake med pasjonsfrukt

Fromasjkake med pasjonsfrukt

Dette er en lekker, fransk fromasjkake med smak av pasjonsfrukt. Kaken er slett ikke vanskelig å lage, men ser utrolig flott ut. Server en "Gâteau mousse aux fruits de la passion" og imponer dine gjester!

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

Bunn

200 g

fingerkjeks

150 g

smør

Pasjonsfromasj

200 g

sukker

4 stk

egg

Pynt

2 stk

physalis

0.5 stk

granateple

50 g

Sjokoladedekor

Slik gjør du det:

Knus kjeksen. Bland med smeltet smør.
Sett en kakering (26 cm i diameter) på et fat eller bruk den type kakeform som har kakeringen direkte festet på et fat. Press kjeksblandingen i bunnen og godt inntil kanten på formen (ellers kan fromasjfyllet renne ut av sprekkene). Sett kaldt. (Bruk alternativt en tynn sukkerbrødbunn i stedet for kjeksbunnen.)
Del pasjonsfruktene i to og skrap ut innholdet med en spiseskje. Bruk en stavmikser eller food processor og kjør pasjonsfrukten noen sekunder, slik at stenene knuses litt (NB! men ikke alt for smått). Press pasjonsfruktmassen igjennom en sikt, slik at alle stener fjernes og du står igjen med en gul, stenfri saft. Det skal bli ca 2 dl med pasjonsfruktsaft.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Varm opp pasjonsfruktsaften i en liten kjele. Klem ut vannet av gelatinen og ha i den varme pasjonsfruktsaften. Rør til gelatinen har smeltet. Avkjøl til blandingen er lunken.
Skill eggene. Pisk eggeplommene og sukkeret luftig. Tilsett den avkjølte pasjonsfruktsaften. Pisk kremfløten stiv og vend i. Pisk så eggehvitene stive og vend i. Rør med en stålvisp til alt er godt blandet og luftig. Hell blandingen i kakeformen. Sett i kjøleskapet til fromasjen har stivnet.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Stryk et tynt lag pasjonsfruktpure over toppen av kaken. Pynt kaken med bjørnebær, tropiske frukter og mørk sjokoladedekor.