Fromasjkake med pasjonsfrukt og nøttebunn

PicMonkey Collage

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.

Hei alle sammen.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

I dag vil jeg dele en oppskrift på fromasjkake med pasjonsfrukt på en deilig nøttebunn, håper den faller i smak.

E95A4220

Fromasjkake med pasjonsfrukt og nøttebunn

Nøttebunn:

200 gram mandler

200 gram melis

4 eggehviter

50 gram sukker

1 ts vaniljeekstrakt (kan utelates)

Fromasj:

150 ml pasjonsfruktpuré (ca. 15-20 pasjonsfrukt)

8 stk gelatinblader

5 dl kremfløte

200 gram melis

2 pk kremost med ananassmak, eller naturell

Fremgangsmåte

Begynn med nøttebunnen. Sett ovnen på 180˚C.

Ta fram en springform på ca. 24 cm, legg bakepapir i bunnen og sett den til side så lenge.

Ha mandler og melis i en kjøkkenmaskin, og kjør maskinen til det er finmalt. Hell eggehviter og 50 gram sukker i en miksebolle og visp det til marengs.

E95A3444

Ha malte mandler med melis over i miksebollen, og vend det inn i marengsmassen sammen med vaniljeekstrakt.

Hell røren over i formen og stek den i 30 minutter. Avkjøl helt.

Lag fromasjen. Legg gelatinblader i kaldt vann i 5 minutter for å mykne dem.

Ha pasjonsfruktpuré i en liten kjele og varm den opp til den begynner å koke. Når den begynner å koke løfter du kjelen bort fra varmen og rører inn gelatinbladene. Klem ut vannet først.

Avkjøl blandingen til den såvidt begynner å stivne, ca. 20 minutter.

Ha kremost i en miksebolle sammen med melis og miks dette luftig. I en annen bolle piskes kremfløten halvstiv.

Vend kremfløte og pasjonsfruktpuré inn i kremosten og hell blandingen over den avkjølte mandelbunnen.

Sett kaken kaldt i minst 5 timer, eller over natten.

Pynt med friske bær.

E95A4213

Denne kaken er frisk og kjempegod, jeg elsker fromasjkaker med nøttebunn.

E95A4443

Håper dere ble fristet!

E95A4469

Tips: Hvis du ønsker sitronsmak, eller bare en enda enklere variant av kaken, kan du bruke 2 pakker med sitrongelé istedet for pasjonsfruktpuré. Lag geléen med halvparten så mye vann som beskrevet på pakken.

Istedenfor 200 gram melis når du mikser kremosten, bruker du da kun 4 ss med sukker, ellers er fremgangsmåten helt lik.

 

Logo-Manuela-2

Kommentarer

Annonse:

Kaker