Fyrstekake

Fyrstekake

Her er den ultimate oppskriften.

Oppskrift av: Camilla Agerup

Ingredienser

Mørdeig:

150 g

smør

1.5 dl

sukker

2 ss

melk

1.5 ts

bakepulver

Makronfyll:

150 g

Mandler (2,5 dl)

150 g

Melis (25 dl)

2 ss

Vin eller vann med litt romessens

3 stk

Eggehviter

Slik gjør du det:

Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig. Rør inn eggeplommer og melk og sikt inn hvetemel og bakepulver. Elt deigen sammen.
La den stå litt kaldt, så blir den lettere å arbeide med. Trykk ²/³ av mørdeigen i bunnen av formen og oppover langs kanten.
Mal mandlene og bland med melis og vin. Skjær inn stivpisket eggehvite. Fyll massen i formen.
Kjevle resten av deigen til en 2–3 mm tykk leiv. Skjær 1-1½ cm brede striper og legg i rutemønster over kaken. Legg en strimmel rundt kanten, slik at alle endene blir dekket.
Pensle deigen med sammenvispet egg, og stek i ovn ved 180° i ca. 40 min. La kaken stå litt i formenfør den avkjøles på rist.