Melkefri ostekake med glutenfri bunn

Melkefri ostekake med glutenfri bunn

Leter du etter noe som kan likne på ostekake på tross av at du ikke tåler melk? Da anbefaler jeg denne kaka. Lett, men rik på smak. Lett å lage er den også!

Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan

Ingredienser

4 porsjoner

Bunn

1.5 pk

Semper glutenfrie havredigestives

1 klype

salt

Fromasj

2 pk

Vispbar vegetabilsk fløteerstatning

2 ss

melis

2.5 dl

vann

Gelelokk

2.5 dl

vann

Slik gjør du det:

Bunn:Knus kjeks i blender eller tilsvarende. Smelt margarin og bland kjeks, salt og margarin sammen i en bolle. trykk det så ut i en kakeform (feks Porsgrund bake it easy) og sett den kaldt mens du gjør resten.
Fromasj:Kok opp 2.5 dl vann og tilsett gelepulveret. Visp godt og la det avkjøles. Visp sammen 2 bokser soyafløte og melisen til en fast fin krem. Tilsett så avkjølt (men rennende) gele i en tynn stråle mens du pisker godt. Fordel på den kalde kaken og la stå kjølig i minst 2 timer til kaken har en skikkelig fast hinne på toppen.
Gelelokk:Kok gele på samme vis som sist, og la den avkjøle skikkelig, men fortsatt være rennende. Hell den svært forsiktig (ikke i tynn stråle!) over kaken og la avkjøle.
Pynt gjerne med friske bær og litt grønt. Bør spises i løpet av et par dager.