Jordbær-marengskake

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.

Denne jordbærmarengskaken er så fantastisk god.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Selve bunnen er laget av mandler, vaniljepulver og marengs, og det blir totalt fire bunner til sammen. Mellom er det fylt med vaniljekrem, bringebærkrem og ferske jordbær. 

Hele kaken er dekket med mer vaniljekrem og pyntet med enda mer jordbær på toppen. 

Bunn

250 g eggehviter

450 g sukker

200 g malte mandler

75 G g vaniljesauspulver

Fyll

½ porsjon fluffy vaniljefrosting

½ porsjon bringebærkrem

Ferske jordbær

Pynt

½ porsjon fluffy vaniljefrosting

Ferske jordbær

Fluffy vaniljefrosting

5 dl kald kremfløte

250 g mascarpone ost

1-2 ts vanilla bean paste eller 1 ts vaniljesukker

1-2 dl melis

Fremgangsmåte

Grovhakk mandler i en matprosessor, eller bruk en mandel kvern til dette.

Bland det sammen med vaniljesaus pulver og sett det til siden så lenge.

På middels hastighet pisk eggehvitene til det begynne å skumme

Pisk inn sukkeret litt og litt og pisk til stiv marengsmasse, helt på slutten tilsett vanilje

Vend nøtte-vanilje blanding forsiktig inn i marengsen med en slikkepott.

Bruk en sprøytepose med en stor rund tipp; fyll sprøytepose med marengsblanding

Bruk baksiden av en rund form 20 cm til å tegne 4 sirkel på bakepapir

Snu bakepapiret slik at den tegnede side ligger nederst på bake-plate

Lag en sirkel av marengsmasse som blir 20 cm, begynn i midten av hver sirkel og gå hele veien rundt, ut av denne oppskriften for du nok for 4 bunner a 20 cm.

Stek midt i ovnen ved 160°C i 20 min.

Avkjøl bunnen helt og fjern bakepapiret.

Fluffy vaniljefrosting

Pisk kremfløte, mascarpone, melis og vanilje i en middels stor bolle til krem

Jeg bruker en stålvisp dette tar kun 2-3 minutter og kremen er klar til bruk

Husk at kremfløte og mascarpone må være kaldt når du lager kremen.

Fyll og pynt

Legg den første bunnen på fatet kaken skal serveres på

Fyll ½ parten av denne kaken med ½ porsjon av dobbelt vaniljekrem som du finner oppskriften på her.

Resten av kaken fyll det med ½ porsjon av bringebær krem som du finner oppskriften på her.

Ha en par ss. av kremen på hver bunn og bruk en palett til å bre kremen ut godt

Ha skiver med jordbær mellom lagene for du legger neste bunn på toppen og gjenta.

Dekk resten av kake med ½ porsjon av dobbelt vaniljekrem eller bringebærkrem, stryk kremen rundt kaken slik at den er helt dekket.

Topp kaken med mer jordbær!


Kommentarer

Annonse:

Kaker