Kransekake med vanilje

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen. 

e95a9817-1024x683-1

Se video nederst hvordan du lager kransekake

Kransekake med vanilje

  • 500 g mandler
  • 500 g melis
  • Frø fra 1 vaniljestang (kan utelates) eller 1 ts vanilla bean paste
  • 1 ss flytende glukose
  • 3 eggehviter

Semulegryn til dryssing av formene

HVIT GLASUR

  • 200 g melis
  • 1 eggehvite

     Kransekaken

    1. Sett ovnen på 160 °C.
    2. Ha mandlene i en kjøkkenmaskin og kjor maskinen til mandlene er finhakket. Tilsett melis, vaniljefrø, flytende glukose og eggehviter og kjør maskinen til alt samles til en nokså fast masse.
    3. Dryss litt melis på arbeidsbordet og kna deigen til den blir jevn og fin, ca. 3 minutter.
    4. Spray kransekakeformene med matfett og dryss godt med semulegryn eller mel.
    5. Rull deigen til lange pølser og legg dem i formene.
    6. Stek kransekakeringene i ca. 15 minutter og avkjøl dem helt i formene. Kakk dem lett i bordet for a løsne kransekakeringene for du tar dem ut. Det er viktig å ikke steke kransekakeringene for lenge, de bør fortsatt vare litt seige når du tar dem ut av ovnen. De hardner raskt når de avkjøles.

    Glasuren

    1. Lag glasuren. Ror sammen melis, eggehvite og eventuelt smakstilsetning.
    2.  Ha glasuren over i en sprøytepose med liten åpning.
    3. Lag sikksakkmønster med glasuren over alle ringene og sett dem sammen til et ≪tårn≫ før glasuren tørker.

    Pynt gjerne med Twist eller annen pynt, eller behold kransekaken som den er.

e95a9817-1024x683-1

Kommentarer

Annonse:

Julekalender Kaker