Lapper med sitronkrem

Lapper med sitronkrem

Disse lappene med bær og sitronkrem er friske og gode...

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Lapper

3 stk

egg

220 g

sukker

425 g

hvetemel

675 ml

kulturmelk

0.4 ts

salt

0.4 ts

Hjortesalt

0.3 ts

natron

150 g

Smeltet smør

1 ts

Vaniljeekstrakt

1 stk

Revet sitronskall fra 1 sitron

Sitronkrem

150 ml

Kald kremfløte

100 g

melis

1 ts

Vaniljeekstrakt

1 stk

Revet sitronskall og juice fra 1 sitron

Slik gjør du det:

Fremgangsmåte lapper
For å lage lapper starter du først med å smelte smøret.
Deretter visper du luftig eggedosis av egg og sukker.
I toomganger tilsetter du kulturmelk, og sikter i mel i eggedosisen. Vend det forsiktig om slik at du bevarer luftigheten i røren.
Tilsett natron, hornsalt og vaniljeekstrakt, og bland det godt sammen.
Tilsett smeltet smør og rør forsiktig til en klumpfri røre.
Start stekingen med en gang.Varm takken eller stekepannen til middels varme, og legg i litt smør og ca. 3 iskremskjeer med røre om gangen.
Stek svelene i ca. tominutter på hver side.
Fremgangsmåte sitronkrem
Ha kremfløte, melis, mascarpone og vanilje en middels stor bolle, og visp det luftig med en håndmikser.
Tilsett revet sitronskall og sitronjuice, og bland det lett sammen med en slikkepott.
Server lappene nystekte, gjerne med ferske bær, banan, og deilig sitronkrem.