Manuelas eplekake med karamellsaus

12

Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Hei alle sammen.

Eplekake er noe av det beste jeg vet, det er så godt med litt iskrem eller vaniljesaus til, eller bare slik den er.

Eller vent, hva med å ha over deilig karamellsaus etter at den er stekt?

Eplehimmelen, jeg lover…

E95A0086

Eplekake

5 egg

250 g sukker

300 g kremost naturell eller crème fraîche

2 ts vaniljeekstrakt

320 g mel

3 ts bakepulver

5 epler

Kanel og sukker

Eventuelt karamellsaus til pensling etter at kaken er stekt (kan sløyfes).

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader og smør en kakeform med matfett før du strør litt mel i den.

Skjær eplene i båter, og bland dem med sukker og kanel før du setter det til side så lenge.

Ha sukker, vanilje og 5 egg i en mikserbolle. Miks det fluffy i ca 5 minutter.

E95A9686

Sikt mel og bakepulver godt sammen i en bolle.

E95A9706

Når eggedosisen er blitt fluffy, tilsetter du melblanding og kremost. Miks det videre på lav hastighet til alt er blandet.

Hell halvparten av røren i en 26 cm rund form, og ha halvparten av epleblandingen på toppen.

Hell så resterende røre over eplebitene og plasser de resterende eplebitene på toppen.

E95A9709

Sett kaken i midten av ovnen på 180 grader i ca 1 time. Sjekk etter 45 minutter om den er klar.

Hvis du ser at toppen blir veldig brun før kaken er ferdig stekt – bare legg et ark med bakepapir over den de siste 15 minuttene.

Ta kaken ut av ovnen og pensle karamellsaus på toppen. Eventuelt kan du pensle over aprikossyltetøy som du varmer litt i mikroovnen først.

E95A9722

01

Avkjøl og server kaken i passende biter sammen med iskrem eller vaniljekrem.

Love, Manuela xo

E95A0041

Kommentarer

Annonse:

Kaker