Manuelas glutenfrie vaniljecupcakes

Manuelas glutenfrie vaniljecupcakes

På disse cupcakene kan du velge og vrake i topping!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

235 g

mandelmel

75 g

rismel

250 g

sukker

5 stk

Store egg

0.5 dl

kremfløte

1 ts

Vaniljeekstrakt

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 160 °C, og gjør klar to muffinsbrett med til sammen16–18 former.
Sett det til siden så lenge.
Ha smøret i en mikserbolle og miks til det får samme konsistens som majones. Det kan ta alt fra 5 til 10 minutter, det kommer an på hvor mykt smøret er. Det er veldig viktig at smøret er romtemperert for at disse kakene skal blisaftige.
Tilsett sukker og miks blandingen i 7 minutter. Skrap sidene godt med enslikkepott underveis.
I mellomtiden sikter du mandelmel, rismel og maisenna over i en bolle. Sett den til sideså lenge.
Tilsett 2 av eggene i smør- og sukkerblandingen og miks i 30 sekunder. Det er viktig at du ikke mikser formye, for da blir kakene kompakte.
Skrap innsiden av bollen med en slikkepottog tilsett de resterende 3 eggene. Miks i ytterligere 30 sekunder.
Tilsett melblandingen i to omganger, og vend den inn med en slikkepott etterhver gang.
Hell i kremfløten.
Tilsettvaniljepaste eller vaniljeekstrakt og bland det inn i røren.
Fyll formene litt over ¾ fulle med røre.
Jeg bruker en iskremskje til dette.
Stek cupcakene på midtersterille i ovnen i ca.15–20 minutter.
Tiden avhenger av ovnen og størrelsenpå formene, men sjekk med en kakepinne etter 15 minutter, er den tørr når du tar den ut er kakene ferdige.
Avkjøles helt.
Liker du å pynte kan du ringle overlitt sitronglasur. Det lager du enkelt ved å røre litt sitronsaft inn i melisen til du får en passe konsistens.