Marengsrede med pistasjbunn fylt med ostemousse og bær
En deilig og smakfull dessert. Denne kan gjøres enkel ved å bytte ut ostemoussen med krem eller vaniljekrem om du vil.
Oppskrift av: Tove Holter
Ingredienser
3 stk
Eggehviter100 g
sukker1 klype
salt1 ts
bringebæreddik1 ss
potetmel70 g
pistasjenøtterLakrissirup
Ostemousse
2 stk
plater gelatin2 ss
kokvarmt vann1 dl
stivpisket krem1 stk
egg100 g
philadelphia1.5 ts
vaniljesukker50 g
sukkerSlik gjør du det:
10 reder
Pisk eggehviter og salt til det begynner å skumme. Ha deretter i litt og litt av sukkeret. Pisk marengsen stiv. Jeg lot kjøkkenmaskinen gå i 10 minutter.
Pisk så inn siktet potetmel. Rør til slutt bringebæreddiken forsiktig inn med slikkepott.
Husk at bollen må være ren og tørr før du begynner marengsproduksjonen.
For bunnen i redene brukte jeg
60 g av den ferdigpiskede eggehviten
70 g finhakket pistasj
Blandes og has i en sprøytepose for lettere fordeling av massen. Lag 10 runde bunner.
Resten av marengsen has også i en sprøytepose, gjerne med en tipp som gir mønster til kantene. Fordel marengsen slik at du får kanter på bunnene. Husk at det skal en skikkelig god mousse oppi disse når de er klare, så det må ikke bli noen hull som den kan renne ut av.
Varm opp ovnen til 180 grader før du setter bunnene inn. Når du setter dem inn, senker du temperaturen til 100 grader varmluft. Stek i 2. Etter 2 timer skrur du av ovnen og lar marengsen avkjøle inni ovnen sammen med den.
HUSK: Det som er viktig å huske på, er at moussen gjør marengsen myk, så ha moussen i ca. to timer før de skal serveres. Dette for at moussen skal rekke å stivne før servering og at marengsen ikke blir så myk av moussen.
Ostemoussen
Legg gelatinplatene i vann i 15 minutter.Pisk kremfløten stiv og sett kaldt.Pisk eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker.Pisk inn philadelphia i eggedosisen.
Klem vannet av gelatinen og ha de i en kopp med 2 ss kokende varmt vann. Rør godt til gelatinen smelter og ha litt og litt i eggedosisen mens vispen går.
Rør deretter inn den stivpiskede kremen for hånd.
Moussen er nå ganske tyntflytende. Du kan ha den i marengsredene med en gang, men du kan også sette bollen kaldt til moussen har stivnet litt, men da må du følge godt med, slik at den ikke stivner i bollen.
Jeg bruker en sprøytepose for å få den pent oppi redene.
Man kan selvfølgelig la moussen stivne i bollen og bruke skje til å legge den i redene, men da blir det ikke like fint.
Jeg serverte det hele med jordbær, hakket pistasj og lakrissirup. For kresne ganer, kan lakrisen ev. byttes ut med sjokoladesaus.