Myke hvite kakemenn

E95A0708

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen. 

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

E95A5355

Myke hvite kakemenn 20–25 stk.

  • 80 g usaltet smør, romtemperert
  • 280 g sukker
  • Frøene fra 1 vaniljestang
  • 3 dl kremfløte
  • 1–2 ts. vaniljeekstrakt
  • 10 dl hvetemel
  • 2 ts. hjortetakksalt

Pynt

  • Kakestempel
  • Evt. penn med spiselig blekk (rød)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 °C og gjør klar et stekebrett med bakepapir.

Ha smør, sukker og frøene fra vaniljestangen i en

miksebolle og miks det lyst og luftig.

Tilsett kremfløte og vaniljeekstrakt. Du kan eventuelt bruke halvparten kremfløte og halvparten vaniljesaus for a gi kakene enda mer vaniljesmak.

Sikt sammen hvetemel og hjortetakksalt. Tilsett melblandingen i to eller tre omganger, og miks til deigen kommer sammen.

Pakk deigen inn i plastfolie og trykk den litt flat. Legg den i kjøleskapet i minst 3 timer, eller helst over natten.

Kjevle ut deigen på et lett melet arbeidsbord, til den er 3/4 cm tykk, da får du nokså fluffy kjeks. Stikk ut kakemenn med en utstikker. Legg dem utover stekebrettet og sett det i fryseren i 10 minutter.

Stek kjeksene på midterste rille i 8–10 minutter. Hvis du vil, kan du bruke et stempel på hver kjeks for du steker dem. Jeg kjøpte mitt på en hobbybutikk.

Hvis du lager tynnere kjeks, holder det antagelig med 6 minutter i ovnen.

Sjekk ofte for a se om de er ferdige. Avkjøl kakemennene helt før du eller barna eventuelt tegner på dem med en penn med spiselig blekk.

Oppbevar kakemennene i en tett kakeboks, eller frys dem n

ed.

2-Myke Hvite kakemenn

 

Ha en fin kveld videre alle dere,

Kommentarer

Annonse:

Kaker