Oreoterte med valnøtter, karamell og sjokolade
I dag vil jeg dele en himmelsk terte med dere!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Bunnen:
170 g
Finmalte Oreo-kjeks (uten fyllet i midten), dette er ca. en og en halv pakke.70 g
Smeltet smør3 ss
sukkerFyllet:
2 porsjon
Karamellsaus, ferdigkjøpt eller den du finner i link i blogginnlegget150 g
Ristede valnøtterTopping:
70 g
smør, usaltet115 g
Mørk sjokolade2 ts
Flytende glukoseSlik gjør du det:
Lag først to porsjoner karamellsaus, du finner oppskriften iblogginnlegget over.
Legg valnøtter utover et stekebrett og rist dem i cirka 7 minuter på 180 grader.
Når karamellsausen er klar avkjøles den i minst 5 minutter for den blandes med de ristede valnøttene.
La dette hvile mens du lager bunnen.
Finmal Oreo cookies i en blender, eller ved å ha dem i en plastpose og slå på den med en kjevle eller lignende.
(Jeg fjerner først den hvite kremen som er mellom Oreo-kjeksene.)
Ha de finmalte kjeksene i en bolle og tilsett sukker og smeltet smør. Press det så ned i en paiform som ercirka 18 cm, la den deretter stå i fryseren i minst 10 minutter.
Hell karamell- og valnøttblandingen over Oreo-bunnen.
Sett dette kaldt i cirka en time.
Lag topping ved å blande alle ingredienser i en bolle. Sett bollen over en kjele med kokende varmt vann og rør i det til du ser at det blir blankt og fint.
Du kan eventuelt bruke overtrekkssjokolade om du syns det er lettere.
Sett det så kaldt i minst 3 timer.
Etter tre timer kan paien skjæres i passende biter.