Osteiskake med vanilje og sjokolade

Osteiskake med vanilje og sjokolade

Lekker iskake som smaker som softis!

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

Bunn

8 stk

Digestive

50 g

smør

Iskrem

2 dl

sukker

Pynt

1 dl

sjokoladestrøssel

Slik gjør du det:

Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Klem kjeksblandingeni bunnen av en rund kakeform (24 cm i diameter).
Pisk eggeplommer og sukker luftig. Pisk inn romtemperert kremost. Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Vend dette inn i isblandingen (bruk en stålvisp slik at blandingen blir luftig og klumpfri). Hell ismassen over kjeksen i formen. Dryss over sjokoladestrøssel eller revet sjokolade.
Sett formen i fryseren i minst 4 timer, slik at isen stivner. Ta kaken ut av fryseren 10-15 min før servering og sett den forsiktig på et kakefat.