Ostekake i paiform

Ostekake i paiform

Frisk og fløyelsmyk ostekake som smelter i munnen!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Kjeksbunn

12 stk

havrekjeks

100 g

smør

0.5 ts

kanel

Ostefyll

150 g

sukker

4 stk

egg

Rømmekrem

2 ss

melis

Pynt

lime og jordbær

Slik gjør du det:

Knus kjeksen og bland inn smeltet smør og kanel. Hell kjeksblandingen i en paiform, diameter fra 24-26 cm, og klem den godt sammen til en jevn kakebunn. Stek bunnen på nederste rille ved 180 graderi 10 minutter.
Rør ost og rømme til en klumpfri røre. Tilsett resten av ingrediensene og visp det sammen. Hell ostefyllet over den stekte kjeksbunnen. Skru ned temperaturen til 140 grader og stek i ca. 30 minutter.
Kaken er ferdig når den har stivnet langs kantene, men fortsatt er myk i midten. Avkjøl.
Rør rømme og melis sammen og fordel kremen over kaken.
Pynt med lime og jordbær, eventuelt annen frukt.