Ostekake med bringebær

Ostekake med bringebær

Deilig ostekake med bringebær som passer utmerket som dessert!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

10 stk

Kjeks med skogsbærsmak (Skogsbærdrøm)

100 g

smør

Fyll

4 pl

gelatin

200 g

kremost

3 stk

egg

1.5 dl

sukker

2 dl

Bringebær, rørt sammen til

Pynt

ekstra bringebærsyltetøy

hele bringebær

opera mints

Slik gjør du det:

Knus kjeksen i hurtigmikser. Smelt smør og bland inn i kjeksen. Dekk bunnen i en kakefom med bakepapir (bruk springform som er 20 cm i diameter eller 6-8 porsjonsformer). Fordel kjeksen over bunnen og klem godt ned til en jevn kakebunn.
Legg gelatinplatene i kaldt vann til de blir myke, ca. 3 minutter.
Pisk sammen ost, eggeplommer, sukker og vaniljesukker.
Pisk eggehvitene stive og fløten til krem i forskjellige boller. Vend inn rørte bringebær i kremen og bland forsiktig inn ostekrem og stivpiskede eggehviter.
Klem vannet ut av gelatinplatene og rør ut i 1/4 dl kokende vann til gelatinplatene løses opp. Hell gelatinen i ostekremen og bland godt. Fordel ostekremen over kjeksbunnen og sett kaldt i 4 timer eller natten over.
Pynt kaken md bringebær og Opera mints.
Server gjerne ekstra bringebærsyltetøy til kaken.
TIPS: I stedet for bringebærsyltetøy, kan du bruke bringebærcoulis (bringebærpure). Det lager du ved å kjøre bringebær i en hurtigmikser med litt sukker (smak deg til) og sil av frøene. Da får du en deilig og frisk bærpure som passer til ostekaker, is og andre typer desserter.