Rabarbrakake

Sommergrønnsaken rabarbra kan brukes til så mangt. De første rabarbraene har nok allerede kommet hos mange som har rabarbra i hagen. Og er du en av de heldige som har det rett utenfor døren, kan du fryse ned og bruke det i en senere anledning.

Oslo 20140612 Rabarbra retter - til matsidene. Laget av Anita Bakker. *** Local Caption *** Oslo 20140612 Rabarbra retter - til matsidene. Laget av Anita Bakker. --------------------------- Oslo 20140612 Rabarbra retter - til matsidene. Laget av Anita Bakker.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Rabarbra har en herlig blanding av syrlig og søtt, og passer derfor perfekt i en kake. Kaken kan også fylles med andre typer bær og frukt om du ønsker det. Har du prøvd stikkelsbærsyltetøy i kake, for eksempel? Kaken tar bare 20 min og lage, før den skal stekes i 35-40 min. Kaken gir ca. åtte biter. Perfekt!

Ingredienser

125 g mykt smør

125 g sukker

125 g hvetemel

1 ts bakepulver

2 egg

2 ss kaldt vann

4-5 stilker rabarbra (ca. 200 g)

sukker og kanel

mandler til dryss

Fremgangsmåte

Skjær rabarbra opp i biter.

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn hvetemel, bakepulver og egg.

Kaldt vann røres inn helt til slutt.

Hell røren i en smurt form.

Legg over rabarbra og dryss over sukker, kanel og hakkede mandler.

Stek på nederste rille ved 180 grader i 35-40 minutter.

Server kaken lun med krem eller is, og nyt!

Kommentarer

Annonse:

Kaker