Ricottakake med sitron

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.

Hei, skjønne lesere ♥

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Her får dere oppskriften på en deilig ricottakake med sitron. Den er så frisk og myk, og blir bare enda mer perfekt jo lengre den står.

Se her og la deg bli fristet!

Ricottakake med sitron

250 g usaltet smør, romtemperert

280 g sukker

6 egg

360 g hvetemel

250 g ricotta

1 ts vanilla bean paste, valgfri

Skall og saft av 2 sitroner

½ ts havsalt

Sitronsirup

100 g sukker

100 ml vann

Skall av 1 sitron

Fremgangsmåte kake

Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett vanilje og pisk det godt sammen.

Bland i eggene, ett av gangen. Rør sammen ricotta med raspet sitronskall og sitronsaft.

Sikt i hvetemel og salt. Tilsett hvetemel og ricottablanding vekselvis i blandingen av egg og sukker.

Vend det hele sammen med en slikkepott.

Smør en springform (20 cm) med litt mykt smør, dekk bunn og kant med bakepapir og hell i røren.

Stek kaken i en forvarmet ovn på 165 grader i ca. 40-50 minutter.

Avkjøl kaken opp og ned på et bakepapir som er strødd med litt sukker.

Fremgangsmåte sitronsirup

Hell sukker og vann i en kasserolle, og la blandingen småkoke til sukkeret er oppløst.

Hell revet sitronskall i, og la blandingen småkoke i 5 minutter.

Pensle hele overflaten av kaken med sitronsirup og sikt over melis.

Kaken kan oppbevares i en boks med lokk i kjøleskapet i fem dager.

Server med ferske bringebær til.

Ønsker dere alle en fantastisk dag videre! Klem, Manuela.

Kommentarer

Annonse:

Kaker