ROSA HJERTEKAKE

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Hei, skjønne lesere 

Dagens fristelser er en deilig bløtkake i hjerteform.

Kaken er fylt med vaniljekrem, pisket krem, hjemmelaget bringebærsyltetøy, bananer og sjokolade.

Kremen utenpå er laget med kremfløte, melis, vanilje og mascarpone som gir en magisk smak! Jeg dekorerte kaken med søte champagnebobler.

Se video under  om hvordan kaken ble laget.

ROSA HJERTEKAKE 

SUKKERBRØD

8 egg

325 g sukker

2 ss vann

240 g hvetemel

80 g potetmel

1 ts vanilla bean paste

FYLL

400 ml kremfløte

100 g melis

½ porsjon vaniljekrem

Hjemmelaget bringebærsyltetøy

1-2 bananer

Hakket mørk sjokolade

PYNT

1 porsjon fluffy vaniljefrosting

1-2 dråper rosa karamellfarge

Champagne bubbles

Slik lager du sukkerbrød

Sett stekeovnen på 180 °C. Til denne kaken trenger du en stor hjerteform på 20 cm og lite til 11 cm.

Pisk egg og sukker i 10 minutter til massen er luftig og fin.

Skru mikseren med til lav hastighet og tilsett vannet.

La mikseren gå i 15 minutter til massen blir seig.

Sikt i det tørre, litt av gangen. Ikke rør, men løft melet veldig forsiktig inn med en slikkepott. Hold bollen litt på skrå. Da beholder du luften i røren.

Fordel røren i begge formen

Stek det i cirka 20 -25 minutter, steketiden kommer litt an på oven din!

Avkjøl kaken i formen.

Fyll

Lag vaniljekrem som du finner her.

Pisk kremfløte sammen med melis luftig.

Tilsett halvparten av vaniljekrem og vend det godt sammen.

Del hvert hjerte i tre lag.

Brer hjemmelaget bringebær syltetøy, på dem første to bunner, fyll denne kake med vaniljekrem, banan, sjokolade biter,Du kan selvfølgelig fylle det med alt du liker best og bruke bringebær og jordbær istedenfor banan.

Når kaken er fylt, dekke hele kaken med et tynt lag krem, dekk begge kaken med plastfolie og sett det kald noen timer, eller natten over.

Slik pynter du kaken

Lag Manuelas fluffy Vanilla frosting som du finner her, tilsett noen dråper rosa farge.

Dekk hver hjertekake med kremen og bre det godt over hele kaken.

Plasser den minste hjertekaken på toppen av det andre hjertet.

Dekorer kanten av hver hjerteform med søte champagne bubbles.

Så er den klar til å servere!

Denne kaken er fantastisk godt i smak, og smakskombinasjonen med banan, bringebærsyltetøy, mørk sjokolade og masse vaniljekrem gjør smaken bare magisk!

Varme klemmer fra meg til deg!

Love Manuela 

 


Kommentarer

Annonse:

Kaker