Rullekake med krem og bringebær

Rullekake med krem og bringebær

Dagens fristelse er en enkel rullekake med krem og bringebær. Enkelt å lage, og så godt.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

8 stk

Store egg (separert)

120 g

sukker

2 ts

Vaniljeekstrakt

55 g

mel

Fyll/pynt

1.5 dl

sukker

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 180 grader. Jeg bruker en form som er 20 x 30 cm. Legg bakepapir på formen og sett den til side så lenge.
Separer eggehvitene fra eggeplommene, sett eggehvitene til side så lenge. Ha sukker og vaniljeekstrakten i bollen med eggeplommene og rør det godt sammen i cirka 30 sekunder. Tilsett mel, maisenna og bakepulveret, som du skal ha siktet minst 3 ganger. Rør det godt sammen.
Pisk eggehviten stiv i en mikserbolle, cirka 3 minutter. Bland det forsiktig inn i eggeplommerøren. Rør det godt sammen. Hell røren i en langpanne/form. Sett formen i ovnen på 180 grader i cirka 20 minutter.
Legg et rent kjøkkenhåndkle på arbeidsbenken og strø over litt melis. Snu ut rullekaken. Rull den så forsiktig opp. La den så avkjøles slik i minst 30 minutter.
Rull den ut av kjøkkenhåndkleet igjen. Bre over pisket kremfløte (pisk fløten sammen med 1,5 dl sukker). Legg så ferske bringebær oppe på kremen.
Rull kaken forsiktig sammen. Bre resten av kremen på toppen og avslutt med ferske bær.