Sitronostekake

Sitronostekake

Herlig ostekake med frisk sitronsmak!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Kjeksbunn

60 g

smør

Ostefyll

2.5 dl

vann

1 dl

melis

Gelelokk

2.5 dl

vann

Pynt

Slik gjør du det:

Lag sitrongele etter anvisning på pakken, men bruk bare halv mengde vann (2,5 dl). Avkjøl.
Knus kjeksen i en hurtigmikser og bland inn smeltet smør. Ha kjeksblandingen i en kakeform, 24 cm i diameter, og klem den godt sammen til en jevn kakebunn.
Bland sammen rømme, kremost og melis til en klumpfri røre. Stivpisk kremfløten og bland den med ostekremen. Hell forsiktig den avkjølte sitrongeleen i kremen og bland alt sammen.
Hell kremen over kjeksbunnen og sett kaken kjølig til kremen har stivnet, ca. 3 timer eller natten over.
Lag gele til gelelokket som anvist på gelepakken, men bruk halv mengde vann (2,5 dl vann). Avkjøl. Hell avkjølt gele forsiktig over ostekaken og la det stivne før servering, ca. 3 timer.
Pynt med friske jordbær.
TIPS: Denne kaken kan også lages uten gelelokk og serveres med en jordbærsaus som tilbehør.