Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Hei alle sammen.
Dagens fristelse er disse supergode sjokoladetrøffelkjeksene
Deilige kjeks som smelter på tungen, perfekt til kos.
Sjokoladetrøffelkjeks, 30 stk
575 g mørk sjokolade med minst 70 % kakaoinnhold
200 gram hvetemel
3 ss kakaopulver
½ ts bakepulver
½ ts salt
460 g sukker
140 g usaltet smør (romtemperert)
6 store egg (romtemperert)
1 ss vaniljeekstrakt
340 g sjokoladeknapper eller grovhakket sjokolade (70% kakaoinnhold)
Fremgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 180 ºC.
Jeg bruker varmluft her for da blir kjeksene litt mer fluffy.
Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeoven og sett den til side.
Bland sammen mel, kakaopulver, bakepulver og salt og sett det til side.
Ha sukker og smør i en mikserbolle og miks dette fluffy, cirka 3 minutter.
Tilsett eggene og miks videre.
Tilsett så den avkjølte sjokoladeblandingen og vaniljeekstrakten og miks videre i 3 minutter.
Ta bollen fra mikseren og bland i mel- og kakaoblandingen, etterfulgt av sjokoladeknappene (eller grovhakket sjokolade).
Dekk to stekebrett med bakepapir. Jeg bruker en iskremskje til å forme kuler og legger ca. 9 stykker på hvert brett.
Fukt en varm skje og trykk kjeksene litt ned med baksiden av skjeen før du setter brettet inn i den forvarmede ovnen.
Stek kjeksene i 12–15 minutter.
Avkjøl.
Disse er bare supergode, og en stor favoritt her hjemme.
Disse er supre å gi bort i gave til noen. Hvem elsker vel ikke hjemmelagde kjeks med masse sjokolade i?
Varme klemmer til dere alle.
Love, Manuela