Sjokoladetrøffelkjeks

Sjokoladetrøffelkjeks

Sprø utenpå, myke inni...

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

575 g

Mørk sjokolade

200 g

hvetemel

0.5 ts

bakepulver

0.5 ts

salt

460 g

sukker

6 stk

Store egg, romtemperert

1 ss

Vaniljeekstrakt

340 g

Sjokoladeknapper eller grovhakket sjokolade

Slik gjør du det:

Forvarm stekeovnen til 180 ºC.
Jeg bruker varmluft her for da blir kjeksene litt mer fluffy.
Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeoven og sett den til side.
Bland sammen mel, kakaopulver, bakepulver og salt og sett det til side.
Ha sukker og smør i en mikserbolle og miks dette fluffy, cirka 3 minutter.
Tilsett eggene og miks videre.
Tilsett så den avkjølte sjokoladeblandingen og vaniljeekstrakten og miks videre i 3 minutter.
Ta bollen fra mikseren og bland i mel- og kakaoblandingen, etterfulgt av sjokoladeknappene (eller grovhakket sjokolade).
Dekk to stekebrett med bakepapir. Jeg bruker en iskremskje til å forme kuler og legger ca. 9 stykker på hvert brett.
Fukt en varm skje og trykk kjeksene litt ned med baksiden av skjeen før du setter brettet inn i den forvarmede ovnen.
Stek kjeksene i 12–15 minutter.
Avkjøl.