SNICKERS BUDAPEST RULL

Alle bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Denne snickersvariantern er farlig god.

Kaken er fylt med sjokoladekrem, salte peanøtter, salt karamell og litt havsalt. Selve toppen er drysset med smeltet sjokolade, salt karamellsaus og salte peanøtter. Det er bare magisk godt!

Snickers-budapestrull

Ingredienser

165 g eggehviter

300 g sukker

100 g malte mandler (evt. mandelmel)

100 g malte salte peanøtter

60 g kakefyll med vaniljesmak, uten koking

Fyll

Mørk sjokoladekrem

150 g smeltet sjokolade, 70 %

100 g usaltet smør

150 g melis

1 ts vanille bean baste, valgfri

1/2 porsjon salt karamellsaus

Et dryss havsalt

Pynt

100 g smeltet sjokolade

En neve salte peanøtter

Evt. salt karamellsaus

Fremgangsmåte

I en liten bolle blander du sammen malte peanøtter, mandler og kakefyll.

Pisk eggehvitene på medium hastighet til det begynner å skumme, og tilsett litt sukker om gangen.

Pisk eggehviter til stiv marengs.

Vend inn i mandler, peanøtter og kakefyllet.

Dekk en bakeplate med bakepapir

Fyll en sprøytepose med marengsblanding, klipp av tuppen av sprøyteposen og lag lange striper fra en siden av bakeplaten til den andre siden, så tett som mulig.

Stek kaken midt i ovnen på 160 grader i 20 min.

Hvelv kaken på et silikonmatte eller et bakepapir.

Fjern bakepapiret som langpannen var kledd med

Avkjøl kaken helt!

Fremgangsmåte sjokoladekrem

Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn, og avkjøl helt.

Pisk smør, melis og vanilje luftig.

Visp inn den avkjølte sjokoladen. Pisk i bare noen minutter til alt er godt blandet i.

Fremgangsmåte budapestrull

Bre sjokoladekremen oppå den kalde kaken.

Bre sjokoladekrem over den kalde kaken, dryss over salte peanøtter, salt karamell og drys over litt havsalt.

Rull sammen kaken fra langsiden.

Dryss over smeltet sjokolade, salte peanøtter på toppen og eventuelt litt mer salt karamellsaus som du finner oppskrift på her.

Kommentarer

Annonse:

Kaker

Flettebrioche

Flettebrioche

Brioche er et typisk fransk brød som passer perfekt til de dagene du vil unne deg noe ekstra luksuriøst til frokost.