Sommerpai med vaniljekrem og jordbær

Sommerpai med vaniljekrem og jordbær

Vaniljekrem og jordbær smaker sommer! Jordbærgelé sammen med de søte jordbærene gjør at paien blir ekstra lekker å se på!

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

Paibunn

3.5 dl

hvetemel

1 dl

sukker

175 g

smør

Fyll

1 kurv

jordbær

1 pk

jordbærgelepulver

4 dl

vann

Slik gjør du det:

Ha alle ingrediensene i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet med fingrene. Tilsett de øvrige ingrediensene og kna deigen raskt sammen.
Klem deigen utover i en godt smurt paiform (26 cm i diameter) med litt høye kanter (3-4 cm). Fest en remse aluminiumsfolie langsmed kanten av formen.
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 200°C i 10 min. Fjern forsiktig aluminiumsfolien og stek i 5 min til, slik at også kantene på paibunnen har fått litt farge. Avkjøl bunnen til den er helt kald.
Smør vaniljekremen over paibunnen. Legg på rensede halve jordbær i pent mønster.
Løs opp gelépulveret i varmt vann. Avkjøl til geléen er seig og veldig tyktflytende, men ikke stivnet. Øs geléen forsiktig over jordbærene med en spiseskje. Sett kaken i kjøleskapet til geléen har stivnet helt.